Homenetmens motto; 

Höj dig själv och andra med dig.

Motto härrör från Bedros Adrouni.

Den armeniska scout ska disciplinera sin kropp med motion, och hans sinne med ny kunskap och fylla hans ande med idéer och mål i organisationen. Samtidigt som han är att hjälpa sin kollega scout genom att öka sin kunskap också.

Հ.Մ.Ը.Մ.ի նշանաբանը՝ 

Բարձրացիր Բարձացուր

Homenetmen scoutingprogram.

Homenetmens scout program har regelbundna truppaktiviteter,  studiebesök till lokala attraktioner, utomhus scouting och camping resor, organiserade och genomförda av frivilliga. Utöver ordinarie aktiviteter, har scouter från Homenetmen i Södertälje regelbundet deltagit i internationellt scoutingläger.  Homenetmen erbjuder möjligheten att tjäna märken och medaljer i sina intresseområden, samt lära sig mer om den armeniska kulturen och samtidigt utveckla en känsla av socialt och moraliskt ansvar.

Homenetmen Södertälje Scoutkår Styrelse

Sose Kabril
Sose Kabril
Scoutkår Ordförande
sose.kabril@homenetmen.se +46 (0) 76-212 73 62‬
Nora Vekilian
Nora Vekilian
Scoutkår Vice Ordförande
Arsen Sarkis
Arsen Sarkis
Roverscout Ledare
Rover 18-25 år. Som roverscout har du ingen ledare i din kår som stöttar dig och dina scoutkompisar. Det är bara ni, tillsammans. De flesta har varit med i Scouterna redan tidigare, men många väljer att bli roverscouter utan någon tidigare scoutbakgrund.
Nancy Khachadourian
Nancy Khachadourian
Utmanare scout Ledare
Utmanare 15-18 år. Tillsammans med kompisar får du uppleva utmanande friluftsliv och engagera er i samhällsfrågor.
Harout Yeretsian
Harout Yeretsian
Äventyrare Scout Ledare
Äventyrare 12-15 år. Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.
Karen Khachadourian
Karen Khachadourian
Upptäckare scout ledare
Upptäckare scout 8 till 12 år. I Scouterna träffar du nya kompisar och har kul. Tillsammans med kompisarna får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.
Alice Sarkis
Alice Sarkis
Spårare scout Ledare och Kassör
Spårare 8-9 år. I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat.
Nanor Garabedian
Nanor Garabedian
Bäverscout Ledare
Bäverscout 4-7 år.